ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Τηλ. Κέντρο
  • 210 26 37 691Υποκατάστημα

κοινωνία

Read

ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Επτά κατηγορίες στο κύκλωμα εκβιασμών και διαφθοράς από εφοριακούς και λογιστή
  • 15 Οκτ 2024
  • κοινωνία

Συνολικά 7 κατηγορίες αποδόθηκαν σε πέντε πρόσωπα -4 εφοριακοί και ένας λογιστής- για την υπόθεση εκβιασμών και διαφθοράς, στην εφορία της Κέρκυρας.

Ο υποδιευθυντής της εφορίας βρίσκεται αντιμέτωπος -μεταξύ άλλων- με την κατηγορία εκβιασμού, δωροληψίας και χρηματισμού. Ένας ακόμη εφοριακός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και τρεις πολίτες για δωροδοκία υπαλλήλου.

Να σημειωθεί πως η ΔΟΥ παραμένε και χθες  κλειστή, ενώ αναμένεται στο νησί κλιμάκιο της ΑΑΔΕ για περαιτέρω ελέγχους.

Οι πέντε συλληφθέντες, αναμένεται να απολογηθούν σημερα , Τρίτη 15 Οκτωβρίου στον εισαγγελέα. Ολοι τους, κατά την διάρκεια της ανάκρισης, αρνούνταν τις κατηγορίες.

Να τονιστεί πως στο σπίτι του ενός από τους κατηγορούμενους, εντοπίστηκε κρύπτη στην οποία είχε το ποσό των 7.000 ευρώ. Η εγκληματική οργάνωση είχε καταφέρει να αποσπάσει περίπου 40.000 ευρώ από επιχειρηματίες και πολίτες με εκβιαστικό τρόπο. Ο υποδιευθυντής της εφορίας φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ελέγχεται για τουλάχιστον 10 περιπτώσεις εκβιασμών από τον περασμένο Μάιο.

Στην δικογραφία περιλαμβάνεται περιστατικό όπου ο υποδιευθυντής της εφορίας, πήγε σε εστιατόριο και όταν κλήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό, εξοργίστηκε και έστειλε άλλα μέλη του κυκλώματος να κάνουν ελέγχους και να επιβάλλουν πρόστιμο στην επιχείρηση.

Υπάλληλος της ΔΟΥ μιλώντας στο ERTNews, χαρακτήρισε «αλλαζονική» την συμπεριφορά του υποδιευθυντή. Όπως υποστήριξε, «είχε αρνητική προδιάθεση απέναντι στο προσωπικό».

Πατήστε για να διαβάσετε τους Όρους χρήσης - Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων