Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ
- 10 Feb 2026
- οικονομία
Την πεποίθησή του ότι έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες προκειμένου να μη θιγεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα από την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για τον εκτοκισμό των δανείων που είχαν υπαχθεί στο Νόμο Κατσέλη, εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.
Όπως ανέφερε, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ, η ΤτΕ αναμένει να καθαρογραφεί η συγκεκριμένη απόφαση διότι "οι λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο", προσθέτοντας ότι "θέλω να πιστεύω ότι έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες για να μη θιγεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας. Όσον αφορά τις ρυθμίσεις για το ελβετικό φράγκο, και εκεί πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει κάνει το καλύτερο για τους δανειολήπτες προστατεύοντας βεβαίως και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Σε κάθε περίπτωση η Τράπεζα της Ελλάδος είναι εδώ ακριβώς για να παράσχει τεχνική βοήθεια στα ζητήματα αυτά".
Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο η πολιτική κατάσταση θα μπορούσε να επηρεάσει την οικονονομία, ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι "η πολιτική σταθερότητα είναι ίσως το σημαντικότερο άυλο κεφάλαιο που έχει μια χώρα.
Αναφερόμενος στις κοινωνικές ανισότητες, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι είναι μεν ένα από τα βασικότερα προβλήματα της χώρας, ωστόσο, όπως εκτίμησε, "πάμε καλά", υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι "κάθε χρόνο και οι κοινωνικές ανισότητες βελτιώνονται.



