ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Phone center
  • 210 26 37 691Branch

πολιτική

Read

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα αλλά και πρωθυπουργό 
  • 13 Apr 2023
  • πολιτική

«Κάθε προεκλογική περίοδος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Είναι μια κάλπη εξαιρετικά κρίσιμη. Πιστεύω ότι παρά τις δυσκολίες πετύχαμε πολλά και το ερώτημα είναι αν θα πάμε μπροστά ή θα κυλήσουμε πίσω. Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες, κυρίως από την εισαγόμενη ακρίβεια, και δικό μου χρέος και της κυβέρνησης είναι να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται από ένα φαινόμενο που είχαμε να δούμε πολλές δεκαετίες σε αυτή την έκταση» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή που έδωσε στο MEGA, στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και την Ελεονώρα Μελέτη.

«Θέλω να συγκρίνομαι με τον ίδιο μου το εαυτό. Η σύγκριση είναι αναπόφευκτο συστατικό της πολιτικής. Δύο πολιτικοί μπορούν να διεκδικήσουν να γίνουν πρωθυπουργοί. Είχα τηντιμή να είμαι 4 χρόνια πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας ήταν 4 χρόνια πρωθυπουργός πριν από εμένα. Οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν τι πέτυχε η χώρα. Δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση. Οι πολίτες δεν επιλέγουν μόνο κόμμα, επιλέγουν και υποψήφιο πρωθυπουργό και γι' αυτό και δημιούργησε σύγχυση η στάση του ΠΑΣΟΚ για τον περιβόητο άγνωστο "Χ"», είπε ο πρωθυπουργός.

«Σίγουρα η πολιτική είναι μια συγκριτική διαδικασία. Θα ήθελα η ψήφος και στο πρόσωπό μου και στο κόμμα του οποίου ηγούμαι να είναι θετική. Γι αυτό μιλάω για τον απολογισμό μας.Τονίζω τη συνέπεια λόγων και έργων» συμπλήρωσε.

«Ήθελα να εκτεθώ στις σκληρές ερωτήσεις ενός νέου κοριτσιού 25 ετών» είπε απαντώντας σε ερώτηση για την συνέντευξη που έδωσε στην youtuber Νεφέλη Μεγκ. «Πολλές φορές οι ερωτήσεις τους είναι ωμές και δεν συμβιβάζονται εύκολα με την απάντηση που θα τους δώσω. Σε αυτή την ηλικία είναι η κόρη μου. Το κάθε παιδί μου έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετικό ενδιαφέρον για τα κοινά. Τα ακούω. Πολλές φορές έρχονται με ιδέες που δεν έχω σκεφτεί. Η μικρή μου κόρη μου είπε π.χ. ότι άλλες χώρες κάνουν πράγματα για τις γυναίκες σε εμμηνόπαυση. Εδώ οι γυναίκες έχουν ένα πρόσθετο κόστος που οι άνδρες δεν το έχουν. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Σύντομα θα κάνουμε ανακοινώσεις. Ήταν ιδέα της κόρης μου» είπε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα socialmedia λέγοντας ότι «Το Τικ Τοκ είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει πολύ μεγάλη δύναμη, γεννά και πολλά ερωτηματικά. Στο δικό μου κινητό δεν έχω την εφαρμογή και έχω απαγορεύσει σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να την έχουν. Αλλά μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσω». Εντυπωσιακό πόσοι νέοι άνθρωποι βλεπουν και γίνονται αποδέκτες του μηνύματος μέσω του Τικ Τοκ».

 Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη για αυτό που έγινε στα Τέμπη - Οι πιο πολλές κρίσεις που διαχειριστήκαμε ήταν εισαγόμενες

«Αισθάνομαι πολύ βαριά την ευθύνη για αυτό που έγινε στα Τέμπη» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο πρωθυπουργός. «Ανέλαβα το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί. Υπάρχει ένα ερώτημα νομίζω στο μυαλό όλων. Πώς έγινε και τι θα κάνεις μου λένε τα παιδιά μου, ώστε να μην ξαναγίνει» συνέχισε ο πρωθυπουργός για να συμπληρώσει: «Αισθάνθηκα και μεγάλη πίεση, ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα. Πρέπει να διαχειριστώ την κρίση την επόμενη ημέρα, την επόμενη ώρα».

«Οι πιο πολλές κρίσεις που διαχειριστήκαμε ήταν εισαγόμενες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ήταν κρίσεις που το κράτος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Με ακούμπησε η ιστορία του συνοριοφύλακα στον Έβρο. Το ίδιο κράτος που κατηγορούμε οργάνωσε την εκστρατεία του εμβολιασμού. Το ίδιο κράτος είναι αυτό που μέσα από τις ένοπλες δυνάμεις κράτησε τη χώρα ασφαλή». Και συμπλήρωσε: «Υπάρχει και το κράτος με ωχαδερφισμό, αδιαφορία, το είδαμε στον ΟΣΕ. Είμαι περισσότερο αποφασισμένος να συγκρουστώ. Κάναμε για πρώτη φορά πανελλαδικό διαγωνισμό για το ΑΣΕΠ και θα έχουμε λίστα επιτυχόντων. Για πρώτη φορά κάνουμε πραγματική αξιολόγηση. Εγγυώμαι ότι αυτά μπορώ να τα κάνω πράξη».

 «Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα δείτε γυναικεία παρουσία σε όλες τις θέσεις του» είπε ο πρωθυπουργός, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της βίας κατά των γυναικών: «Και εγώ και η Μαρέβα έχουμε ασχοληθεί πολύ με το θέμα της κακοποίησης γυναικών. Έχουμε πια κέντρα υποστήριξης στα αστυνομικά τμήματα, πρέπει να εκπαιδεύσουμε την αστυνομία. Είναι πολύ δύσκολο να πας σε ένα αστυνομικό τμήμα και να καταγγείλεις ένα περιστατικό οικογενειακής βίας. Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε, αλλά έχουμε αρχίσει να κάνουμε κάποια βήματα στη σωστή κατεύθυνση» τόνισε και συμπλήρωσε: «Είχα βρεθεί με τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη στο Διδυμότειχο και σύντομα θα δω όλες τις οικογένειες που είχαν θύματα. Καλά κάνουμε και χρησιμοποιούμε τον όρο "γυναικοκτονία". Αισθάνεται μόνο συντριβή κανείς όταν μιλάει με τους ανθρώπους αυτούς, όπως όταν μίλησα με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών. Αυτό που μπορεί κανείς να κάνει, είναι να πάρει δύναμη. Οι γονείς ζητούν δικαιοσύνη και πολλές φορές τους ταλαιπωρεί το δικαστικό σύστημα, τις άκουσα τις ιστορίες αυτές και μου γύρισαν τα άντερα. 'Αρα γρήγορη και τελεσίδικη ποινή, δικαιοσύνη. Τις αυστηρότερες ποινές, το έχουμε κάνει. Και μετά προληπτικές πολιτικές ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα».

 «Με τη Μαρέβα είμαστε μαζί σχεδόν 30 χρόνια. Περάσαμε ένα διάστημα που δεν ήμασταν μαζί. Όταν ξαναβρεθήκαμε η σχέση μας ήταν πιο δυνατή. Η Μαρέβα σίγουρα θα μου πει την άποψή της με πολύ ωμό τρόπο, θα με πιέσει, δεν έχει πάντα δίκιο προφανώς, και έχει διαφορετικό αισθητήριο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε πιο προσωπικές ερωτήσεις. «Βλέπει πράγματα τα οποία πολύ απλά εγώ δεν βλέπω. Σίγουρα η μάνα μου είχε ισχυρή προσωπικότητα και η Μαρέβα έχει ισχυρή προσωπικότητα» τόνισε.

Αναφερόμενος στους γονείς του, είπε ότι «Βέβαια μου λείπουν οι γονείς μου. Πάντα όταν είμαι στην Κρήτη παίρνω το ποδήλατό μου, κάνω βόλτα, πάντα σταματώ στο νεκροταφείο και αφήνω ένα λουλούδι. Οι γονείς έχουν κάνει καλή δουλειά όταν αναζητάς τη γνώμη τους και ξέρεις τι θα σου έλεγαν αν ήταν παρόντες».

Ακόμα «Έχω παίξει τένις με τη Μαρία Σάκαρη. Ήταν πάρα πολύ ευγενική μαζί μου. Μου είναι αδύνατον να επιστρέψω το δεύτερο σερβίς της» ενώ μιλώντας για την οικογένειά του «Το κάθε παιδί μου είναι διαφορετικό. Στην οικογένεια μιλάμε πολύ για τα προσωπικά. Μου αρέσει πολύ να περνάω χρόνο με την οικογένεια. Έχω ένα παιδί τουλάχιστον που είμαι βέβαιος ότι θα κάνει το ακριβώς το ανάποδο από αυτό που θα πω. Τώρα είναι πολύ της μόδας τα τατουάζ. Ίσως κάποια στιγμή να έκανα... Η σύζυγός μου έχει ένα δελφινάκι.. μου αρέσει η ιδέα αυτή. Αυτές είναι αποφάσεις της στιγμής. Η συμβουλή μου στα παιδιά, λέω, προσέξτε γιατί είναι για μια ζωή, θα είναι εκεί για πάντα» είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι τόσο σημαντικό το ποδόσφαιρο που αυτό που λέτε είναι επιβεβλημένο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στον ελληνικό ποδόσφαιρο και την αμφισβήτηση που έχει τεθεί για τους ξένους διαιτητές που επιλέγονται. «Έχει διοικητική ανεξαρτησία» είπε και συμπλήρωσε: «Είναι αδιανόητο να μη μπορούμε να έχουμε καλούς, σοβαρούς διαιτητές από το εξωτερικό. Το VAR είναι μια μεγάλη πρόοδος για το ποδόσφαιρο. Όμως υπάρχει και από το εξωτερικό σχέδιο εξυγίανσης και εκεί πρέπει να πάμε».

«Οι αγώνες πρέπει να γίνονται στο γήπεδο» είπε στη συνέχεια. «Έχουμε κάνει βήματα στο κομμάτι της οπαδικής βίας. Θέλουμε να έχουμε αντικειμενικές διαιτησίες και να κερδίσει ο καλύτερος. Μεγάλη σημασία έχει να βελτιώνονται οι υποδομές. Ο Παναθηναϊκός αποκτά επιτέλους το δικό του γήπεδο. Όταν μπαίνει κάποιος σε καινούργιο γήπεδο αλλάζουν οι συμπεριφορές».

Τέλος, μιλώντας για τις επικείμενες εκλογές και τους νέους ψηφοφόρους τόνισε: «Όποιος είναι γεννημένος το 2006 μπορεί να ψηφίσει», ενώ απευθυνόμενος στα νέα παιδιά είπε: «Να μην ψάχνουν το τέλειο και το ιδανικό γιατί μπορεί να μην υπάρχει. Να κλείσουν τα μάτια και τα αυτιά στις ακραίες φωνές, στην εγκληματική δράση που ταυτίζει την πολιτική με τη βία». Τέλος, σχετικά με την συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, είπε: «Η πολιτική δεν είναι σε καμία περίπτωση βία. Στη Βουλή κάναμε το καθήκον μας, τώρα η ευθύνη είναι της δικαιοσύνης και είμαι βέβαιος ότι η δικαιοσύνη θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

K. HATZIDAKIS

Pensions today in Greece are issued faster than in Germany and France

read more

GEORGOULI CASE

V. Migas was deleted from SYRIZA after his "vulgar and sexist post"

read more

ELSTAT

6.7% increase in the industrial turnover index

read more

CONCLUSION ON THE DISASTER OF THE TEMBERS

In the foreground are system malfunctions

read more
1
2
3
4

Greece is a European success story

 

"Greece is a European success story. But the prime minister may not get credit for it in the upcoming elections," writes the Economist in one of its articles on Greece.

Politics
21 Apr 2023
Politics
21 Apr 2023
Akis Skertsos new government representative
economy
21 Apr 2023
Logistics, IT and finance graduates in demand for work

M. Sirengela: Syriza is deceiving the people

The Deputy Minister of Labor and Social Affairs, Maria Syregela, puts things in order regarding the creation of structures and accommodation centers for abused women.

Politics
21 Apr 2023
St. Anargyroi - Kamatero
21 Apr 2023
"Heimarros" St. Chirbas at Wednesday's council

Cash primary surplus of 2.6 billion euros in the first quarter

Regular budget revenue stood at 13,898 million euros, up from 11,842 million euros last year. Regarding regular budget expenditures, they amounted to 15,454 million euros.

economy
21 Apr 2023

POLITICS

A. Panopoulos

A. Panopoulos "closed" Chr. Banako

Aris Panopoulos, candidate for mayor of Chaidari, included Christos Banakos on his ballot... ...

25 Apr 2023 read more
Mass participation in the event of F. Karydas

Mass participation in the event of F. Karydas

Fotis Karyda's event, held in Kifissia, in view of the upcoming elections, was highly successful....

25 Apr 2023 read more
In Chr. Aidonis gathers N. Democracy and Syriza

In Chr. Aidonis gathers N. Democracy and Syriza

Christos Aidonis, candidate for mayor of Pallini, shows momentum but also gathers personalities, ...

25 Apr 2023 read more
I. Tahmatzidis resigned as mayor

I. Tahmatzidis resigned as mayor

  Ioannis Tahmatzidis has officially announced his resignation from the position of mayor...

25 Apr 2023 read more
G. Constantatos received the Golden Cross

G. Constantatos received the Golden Cross

The mayor of Hellinikon - Argyroupoli, Yannis Konstantatos, received the highest honor of the Hol...

25 Apr 2023 read more
G. Patoulis delivered equipment to the Municipality of Zografou

G. Patoulis delivered equipment to the Municipality of Zografou

The Region of Attica delivered four new, modern garbage trucks and 350 brown bins to the municipa...

25 Apr 2023 read more

INTERNATIONAL

Biden is again a candidate for the 2024 presidential elections

Biden is again a candidate for the 2024 presidential elections

US President Joe Biden has officially announced that he will seek a second term in the 2024 presi...

26 Apr 2023 read more

"Bell" of the WHO on the situation in Sudan

The World Health Organization sounded the alarm yesterday regarding Sudan, as a group of militant...

26 Apr 2023 read more
17 Greeks were repatriated from Sudan

17 Greeks were repatriated from Sudan

  The first 17 Greeks freed from Sudan landed on Greek soil yesterday morning. Among them...

26 Apr 2023 read more
Blood test detects 12 different cancers

Blood test detects 12 different cancers

An experimental blood test may be able to detect a dozen different types of cancer with a high de...

20 Apr 2023 read more
India most populous country in 2023

India most populous country in 2023

India will become the world's most populous country by mid-2023, surpassing China, according to e...

20 Apr 2023 read more
Eight defendants are on trial for the death of Diego Maradona

Eight defendants are on trial for the death of Diego Maradona

The investigation into the circumstances under which Maradona took his last breath continues, wit...

20 Apr 2023 read more

ECONOMY

The real salary in Greece in 2022 was reduced by 7.5%

The real salary in Greece in 2022 was reduced by 7.5%

  High inflation has resulted in a reduction in real wages and an increase in the tax bur...

26 Apr 2023 read more
Stop playing

Stop playing "Monopoly" with the lives and deposits of Greeks

  Prime Minister Kyriakos Mitsotakis visited Schimatari, Thebes and Livadia yesterday....

26 Apr 2023 read more
The energy platform for common natural gas markets has started its operation

The energy platform for common natural gas markets has started its operation

  The European Commission has announced that the process that will allow European Union c...

26 Apr 2023 read more
Primary surplus of 3.1 billion euros between January and March 2023

Primary surplus of 3.1 billion euros between January and March 2023

  A primary surplus of 3.079 billion euros was presented by the execution of the budget b...

26 Apr 2023 read more
This year's ENFIA has arrived

This year's ENFIA has arrived

  Over the weekend more than 7 million property owners will receive their ENFIA liquidati...

26 Apr 2023 read more
Professor Giorgos Pagoulatos is the new representative of Greece to the OECD

Professor Giorgos Pagoulatos is the new representative of Greece to the OECD

The position of Permanent Representative in the Permanent Greek Delegation to the Organization fo...

25 Apr 2023 read more
Click to read the Terms of Use - Privacy Policy