ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Phone center
  • 210 26 37 691Branch

πολιτική

Read

ΓΙΑ ΤΗΝ «ΘΩΡΑΚΙΣΗ» ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ 33 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑ

Στο Δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης
  • 02 Jun 2023
  • πολιτική

Επίσκεψη στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού πραγματοποίησε την εβδομάδα που πέρασε   ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να εποπτεύσει σημαντικά έργα και υποδομές που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Στο Δήμο Αγίων Αναργύρων Καματερού υλοποιούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 33 εκ. ευρώ.

Ο Περιφερειάρχης μετέβη στο Δημαρχείο της πόλης, όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Σ. Τσίρμπα, αντιδημάρχους και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Αγ. Αναργύρων-Καματερού, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε έργα που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, όπως τα έργα αναμόρφωσης της πλατείας στην περιοχή Μυκονιάτικα και κατασκευής του Κοινωνικών και Προνοιακών Υποδομών τα οποία είναι σε φάση ολοκλήρωσης και αναμένεται να εγκαινιαστούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Παράλληλα ενημερώθηκε για την πορεία κρίσιμων αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή και η επίσκεψη του ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης όπου συναντήθηκε με πολίτες, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και τοπικών συλλόγων.

Γ. Πατούλης: «Στον Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού γίνονται για πρώτη φορά έργα ουσίας που αλλάζουν την πόλη και τη ζωή των πολιτών»

Η πορεία υλοποίησης των έργων που πραγματοποιούνται με χρηματοδοτήσεις από πόρους της Περιφέρειας και του ΠΕΠ Αττικής στο δήμο, καθώς και οι διαδικασίες προετοιμασίας και ωρίμανσης έργων που θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα στον προγραμματισμό υλοποίησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, με το Δήμαρχο Σ. Τσίρμπα, τους Αντιδημάρχους και τα υπηρεσιακά στελέχη στο δημαρχείο.

Ο κ. Τσίρμπας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για τη συμβολή του στην υλοποίηση κρίσιμων έργων υποδομής αλλά και θωράκισης της πόλης, επισημαίνοντας πως τα προβλήματα και οι ελλείψεις ήταν πολλές. « Χάρη στην εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια και προσωπικά με τον Γ. Πατούλη έγιναν στην πόλη μας κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα, ασφαλτοστρώσεις που δεν είχαν γίνει εδώ και χρόνια αλλά και υποδομές με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο» τόνισε, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συμβολή της Περιφέρειας στην αναβάθμιση του Πάρκου Τρίτση, το οποίο, όπως σημείωσε έχει αλλάξει ριζικά όψη.

Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εποικοδομητική συνεργασία, επισημαίνοντας πως στον Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού γίνονται για πρώτη φορά έργα ουσίας που αλλάζουν την πόλη και τη ζωή των πολιτών. Διατρέχοντας επιγραμματικά τα σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην πόλη αναφέρθηκε στην αναμόρφωση πλατείας στα Μυκονιάτικα και το Κέντρο Κοινωνικών και Προνοιακών Υποδομών τα οποία είναι στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης και έτοιμα να παραδοθούν στους πολίτες στις αρχές φθινοπώρου. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στις σημαντικές αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, στα έργα ανακατασκευής κεντρικών οδικών αξόνων της πόλης, στην υλοποίηση αθλητικών υποδομών, στις παρεμβάσεις αναβάθμισης παιδικών χαρών, στην κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Καματερό και στην ενίσχυση καθώς και επέκταση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

«Η πόλη θωρακίζεται από τις πλημμύρες με έργα ορατά»

Κατά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης εστίασε στα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, τονίζοντας πως η προστασία της ζωής των πολιτών είναι προτεραιότητα για τη διοίκηση της Περιφέρειας. Σ΄ αυτό το πλαίσιο, όπως υπογράμμισε, η διοίκηση της Περιφέρειας συνεργάστηκε με επιστημονικούς φορείς κύρους, όπως είναι το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σε στόχο την κατάρτιση ενός “master-plan” μέσω του οποίου έχουν χαρτογραφηθεί οι ανάγκες, τα επικίνδυνα ρέματα αλλά και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται σε όλους τους Δήμους, με στόχο την αποτελεσματική αντιπλημμυρική τους θωράκιση. Παράλληλα και προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια αύξησε σημαντικά τους πόρους για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων, θέτοντας τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις υψηλά στις προτεραιότητες της, ενώ δημιούργησε και το Παρατηρητήριο Ρεμάτων, προκειμένου αφενός να υπάρχει συνεχής και ενδελεχής παρακολούθηση των έργων που εκτελούνται και αφετέρου να παρεμβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας όπου απαιτείται με συμπληρωματικά έργα, χωρίς χρονοτριβές.

Μάλιστα μέσω του Παρατηρητηρίου διενεργήθηκαν στο Δήμο, επιτόπιες αυτοψίες και καθαρισμοί ρεμάτων σε όλη τη διάρκεια του έτους, κυρίως δε σε περιόδους έντονων καιρικών φαινομένων και αυξημένης επιφυλακής.

«Για πρώτη φορά η Περιφέρεια Αττικής επενδύει στην ανακύκλωση»

Ο Περιφερειάρχης έκανε αναφορά και στο ζήτημα της απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων τα οποία αξιοποιούνται σε τομείς που μέχρι πρόσφατα επικρατούσε αδράνεια και απραξία. Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφερε τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση, όπου η Περιφέρεια κατάφερε να απορροφήσει ευρωπαϊκούς πόρους και να αξιοποιήσει πάνω από 200 εκ. ευρώ για την εξασφάλιση εξοπλισμού συλλογής βιοαποβλήτων για τους Δήμους.

Ειδικότερα στο Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί 3 σύγχρονα απορριμματοφόρα, 4 απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων και 920 καφέ κάδοι βιοαποβλήτων, στη βάση του στρατηγικού προγράμματος της Περιφέρειας προκειμένου, με συμμάχους τους Δήμους, να αλλάξει ριζικά ο τρόπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Αττικής και να πάψουμε να θάβουμε οριστικά τα σκουπίδια.

«Το Πάρκο Τρίτση μετά από χρόνια εγκατάλειψης μετατρέπεται σε εμβληματικό τοπόσημο της περιοχής»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με πολίτες σε κεντρικό καφέ της περιοχής, ο Περιφερειάρχης τους ευχαρίστησε θερμά για τη στήριξη, επισημαίνοντας πως ο Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού με σημαντικά έργα και υποδομές, μεταμορφώνεται, εκσυγχρονίζεται και αναπτύσσεται. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ευρείες εργασίες αναβάθμισης και ανάπλασης του Πάρκου Τρίτση.

«Το Πάρκο Τρίτση μετά από χρόνια εγκατάλειψης μετατρέπεται σε εμβληματικό τοπόσημο της περιοχής. Τόσο με τα έργα ανάπλασης όσο και με τις πλούσιες εκδηλώσεις που γίνονται από την Περιφέρεια, τις οποίες οι πολίτες της Δυτικής Αττικής έχουν αγαπήσει πολύ και μας τιμούν συνεχώς με την παρουσία τους. Το Πάρκο μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων, μεταμορφώνεται σε ένα πρότυπο περιβαλλοντικό κέντρο, με χώρους άθλησης, αναψυχής αλλά και εκπαίδευσης.

Με συγκεκριμένο σχέδιο συνολικής αναβάθμισης και αξιοποίησής τους, με δράσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, δίνουμε ξανά ζωντάνια σε έναν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου της Αττικής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

K. HATZIDAKIS

Pensions today in Greece are issued faster than in Germany and France

read more

GEORGOULI CASE

V. Migas was deleted from SYRIZA after his "vulgar and sexist post"

read more

ELSTAT

6.7% increase in the industrial turnover index

read more

CONCLUSION ON THE DISASTER OF THE TEMBERS

In the foreground are system malfunctions

read more
1
2
3
4

Greece is a European success story

 

"Greece is a European success story. But the prime minister may not get credit for it in the upcoming elections," writes the Economist in one of its articles on Greece.

Politics
21 Apr 2023
Politics
21 Apr 2023
Akis Skertsos new government representative
economy
21 Apr 2023
Logistics, IT and finance graduates in demand for work

M. Sirengela: Syriza is deceiving the people

The Deputy Minister of Labor and Social Affairs, Maria Syregela, puts things in order regarding the creation of structures and accommodation centers for abused women.

Politics
21 Apr 2023
St. Anargyroi - Kamatero
21 Apr 2023
"Heimarros" St. Chirbas at Wednesday's council

Cash primary surplus of 2.6 billion euros in the first quarter

Regular budget revenue stood at 13,898 million euros, up from 11,842 million euros last year. Regarding regular budget expenditures, they amounted to 15,454 million euros.

economy
21 Apr 2023

POLITICS

A. Panopoulos

A. Panopoulos "closed" Chr. Banako

Aris Panopoulos, candidate for mayor of Chaidari, included Christos Banakos on his ballot... ...

25 Apr 2023 read more
Mass participation in the event of F. Karydas

Mass participation in the event of F. Karydas

Fotis Karyda's event, held in Kifissia, in view of the upcoming elections, was highly successful....

25 Apr 2023 read more
In Chr. Aidonis gathers N. Democracy and Syriza

In Chr. Aidonis gathers N. Democracy and Syriza

Christos Aidonis, candidate for mayor of Pallini, shows momentum but also gathers personalities, ...

25 Apr 2023 read more
I. Tahmatzidis resigned as mayor

I. Tahmatzidis resigned as mayor

  Ioannis Tahmatzidis has officially announced his resignation from the position of mayor...

25 Apr 2023 read more
G. Constantatos received the Golden Cross

G. Constantatos received the Golden Cross

The mayor of Hellinikon - Argyroupoli, Yannis Konstantatos, received the highest honor of the Hol...

25 Apr 2023 read more
G. Patoulis delivered equipment to the Municipality of Zografou

G. Patoulis delivered equipment to the Municipality of Zografou

The Region of Attica delivered four new, modern garbage trucks and 350 brown bins to the municipa...

25 Apr 2023 read more

INTERNATIONAL

Biden is again a candidate for the 2024 presidential elections

Biden is again a candidate for the 2024 presidential elections

US President Joe Biden has officially announced that he will seek a second term in the 2024 presi...

26 Apr 2023 read more

"Bell" of the WHO on the situation in Sudan

The World Health Organization sounded the alarm yesterday regarding Sudan, as a group of militant...

26 Apr 2023 read more
17 Greeks were repatriated from Sudan

17 Greeks were repatriated from Sudan

  The first 17 Greeks freed from Sudan landed on Greek soil yesterday morning. Among them...

26 Apr 2023 read more
Blood test detects 12 different cancers

Blood test detects 12 different cancers

An experimental blood test may be able to detect a dozen different types of cancer with a high de...

20 Apr 2023 read more
India most populous country in 2023

India most populous country in 2023

India will become the world's most populous country by mid-2023, surpassing China, according to e...

20 Apr 2023 read more
Eight defendants are on trial for the death of Diego Maradona

Eight defendants are on trial for the death of Diego Maradona

The investigation into the circumstances under which Maradona took his last breath continues, wit...

20 Apr 2023 read more

ECONOMY

The real salary in Greece in 2022 was reduced by 7.5%

The real salary in Greece in 2022 was reduced by 7.5%

  High inflation has resulted in a reduction in real wages and an increase in the tax bur...

26 Apr 2023 read more
Stop playing

Stop playing "Monopoly" with the lives and deposits of Greeks

  Prime Minister Kyriakos Mitsotakis visited Schimatari, Thebes and Livadia yesterday....

26 Apr 2023 read more
The energy platform for common natural gas markets has started its operation

The energy platform for common natural gas markets has started its operation

  The European Commission has announced that the process that will allow European Union c...

26 Apr 2023 read more
Primary surplus of 3.1 billion euros between January and March 2023

Primary surplus of 3.1 billion euros between January and March 2023

  A primary surplus of 3.079 billion euros was presented by the execution of the budget b...

26 Apr 2023 read more
This year's ENFIA has arrived

This year's ENFIA has arrived

  Over the weekend more than 7 million property owners will receive their ENFIA liquidati...

26 Apr 2023 read more
Professor Giorgos Pagoulatos is the new representative of Greece to the OECD

Professor Giorgos Pagoulatos is the new representative of Greece to the OECD

The position of Permanent Representative in the Permanent Greek Delegation to the Organization fo...

25 Apr 2023 read more
Click to read the Terms of Use - Privacy Policy