ESPA 2014-2020
phone_forwarded
  • 210 52 21 024Phone center
  • 210 26 37 691Branch

πολιτική

Read

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ

Υπήρξε ενημέρωση στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για τη Ροδόπη
  • 15 Jun 2023
  • πολιτική

"Υπήρξε ενημέρωση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής που συμμετέχει αρμοδίως το ΠΑΣΟΚ" επισήμανε ο Μιχάλης Κατρίνης, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή "Πρωινές Διαδρομές.

"Υπήρχε πάντα ένα Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής που συμμετέχουν θεσμικά τα κόμματα και υπήρχε μία ενημέρωση. Όμως αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό με το να υπάρχει μία συντεταγμένη στρατηγική, στην οποία εγώ προσωπικά, πιστεύω ότι όλα τα κόμματα θα έπρεπε να ομονοήσουν και να στηρίξουν μία εθνική στρατηγική" είπε ακόμα ο κ. Κατρίνης και διευκρίνισε "αυτό δεν είχε έρθει ποτέ στη Βουλή, δεν έχει σχέση με την κοινοβουλευτική διαδικασία".

"Πρέπει να μιλάμε με γεγονότα και ντοκουμέντα. Όταν τον Ιούλιο του 2022, μάλιστα ήταν το τελευταίο νομοσχέδιο πριν κλείσει η Βουλή, ήρθε ένα πλαίσιο που έθετε κανόνες στη διαδικασία εκλογής μουφτή, γιατί γνωρίζετε ότι υπάρχει ένας ψευδομουφτής ο οποίος ασκεί μια επιρροή θρησκευτική σίγουρα, ίσως και πολιτική επιρροή, όταν λοιπόν η πολιτεία ήρθε και έθεσε κανόνες μέσα από ένα νόμο που έλεγε με κάποιες διαδικασίες ότι θα επιλέγεται και θα εκλέγεται ο μουφτής, δεν είναι τυχαίο ότι το ΠΑΣΟΚ με τις όποιες προτάσεις είχε στηρίξει αυτή την επιλογή και δεν είναι τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ψήφισε" ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

"Αυτό, άμα το γυρίσουμε σε σχέση με το αποτέλεσμα, δεν είναι επίσης τυχαίο και θέλω να πω ότι επειδή ακριβώς τότε ο συνάδελφος ο κ. Ιλχάν Αχμέτ είχε κρατήσει μία στάση συγκεκριμένη στο νομοσχέδιο που συζητάμε δέχτηκε και δεχόταν αρκετές ανοίκειες επιθέσεις από το τουρκικό προξενείο και ο ομιλών μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο και την Ευαγγελία Λιακούλη, είχαμε καταθέσει ερώτηση στο Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνοντας τον τρόπο, τον ανοίκειο τρόπο παρέμβασης του τουρκικού προξενείου, λαμβάνοντας μια απάντηση ήξεις αφίξεις, γενικόλογη, χωρίς να λέει ότι εδώ πρέπει να υπάρχουν κανόνες που τους δέχονται όλοι όσοι ζουν στην Ελλάδα" συμπλήρωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης, σε σχέση με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης έχει κάνει συγκεκριμένες επιλογές και έχει πάρει αποφάσεις "που έχουν δώσει όχι μόνο την αίσθηση αλλά την πραγματικότητα της ισοτιμίας των ανθρώπων που ζουν στη Θράκη, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και θρησκευτικών πεποιθήσεων".

"Το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που γκρέμισε τις μπάρες, το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που έδωσε τη δυνατότητα εισαγωγής με αποτέλεσμα σήμερα είναι πολύ περισσότεροι οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες οι οποίοι φοιτούν στα πανεπιστήμια, το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη η οποία προσπαθεί με ισορροπία και με τρόπο προσεκτικό πάντα, να διατηρεί την συνοχή και την ομοιογένεια σε αυτόν την περιοχή, γνωρίζοντας ότι υπάρχει ο ρόλος ενός προξενείου, του τουρκικού, ο οποίος πάντα δεν είναι θετικός υπέρ αυτής της κατεύθυνσης" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς εάν θα έκλεινε το ζήτημα, μια δήλωση των δύο υποψήφιων βουλευτών, ο κ. Κατρίνης απάντησε ότι το θέμα στη Θράκη είναι πολυπαραγοντικό.

"Εγώ νομίζω ότι αυτό το θέμα, κακώς αυτή τη στιγμή εργαλειοποιείται σε μια προεκλογική περίοδο και το λέω εγώ που έλεγα ότι από την προεκλογική περίοδο έλειπε παντελώς η συζήτηση για τα εθνικά θέματα και θα έπρεπε τα κόμματα να έχουν ξεκάθαρη θέση για να ξέρουν και οι Έλληνες πολίτες αν και εφόσον τεθούν ζητήματα, τι λένε τα κόμματα, τι υπερασπίζονται, τι πρεσβεύουν" τόνισε.

Συνοψίζοντας, ο κ. Κατρίνης, ανέφερε ότι "το αποτέλεσμα της Ροδόπης προφανώς δεν μπορεί να είναι τυχαίο, δεύτερον, δεν το αποσυσχετίζουμε με τη στάση των κομμάτων στο ευαίσθητο νομοσχέδιο για την εκλογή μουφτή τον Ιούλιο του 2022 και τρίτον, αυτή η συζήτηση όσο συνεχίζει δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα και αναζωπυρώνει εντάσεις τις οποίες το ΠΑΣΟΚ, έχοντας την ευθύνη της κυβέρνησης της χώρας, έχουμε φροντίσει ώστε αυτές οι εντάσεις να μετριαστούν και να υπάρχει ομοιογένεια και συνοχή στον πληθυσμό που ζει στη Θράκη".

Αυτό είναι το μήνυμα, τόνισε, που πρέπει να το καταλάβουν όλοι, "δεν προσφέρονται τα ζητήματα αυτά, τα ευαίσθητα για προεκλογική εργαλειοποίηση και καλό θα είναι αφού τα κόμματα πάρουν καθαρή θέση και ξεκαθαρίσουν τη δική τους στάση και άποψη, αυτό το ζήτημα να το δούμε με μια εθνική ματιά".

K. HATZIDAKIS

Pensions today in Greece are issued faster than in Germany and France

read more

GEORGOULI CASE

V. Migas was deleted from SYRIZA after his "vulgar and sexist post"

read more

ELSTAT

6.7% increase in the industrial turnover index

read more

CONCLUSION ON THE DISASTER OF THE TEMBERS

In the foreground are system malfunctions

read more
1
2
3
4

Greece is a European success story

 

"Greece is a European success story. But the prime minister may not get credit for it in the upcoming elections," writes the Economist in one of its articles on Greece.

Politics
21 Apr 2023
Politics
21 Apr 2023
Akis Skertsos new government representative
economy
21 Apr 2023
Logistics, IT and finance graduates in demand for work

M. Sirengela: Syriza is deceiving the people

The Deputy Minister of Labor and Social Affairs, Maria Syregela, puts things in order regarding the creation of structures and accommodation centers for abused women.

Politics
21 Apr 2023
St. Anargyroi - Kamatero
21 Apr 2023
"Heimarros" St. Chirbas at Wednesday's council

Cash primary surplus of 2.6 billion euros in the first quarter

Regular budget revenue stood at 13,898 million euros, up from 11,842 million euros last year. Regarding regular budget expenditures, they amounted to 15,454 million euros.

economy
21 Apr 2023

POLITICS

A. Panopoulos

A. Panopoulos "closed" Chr. Banako

Aris Panopoulos, candidate for mayor of Chaidari, included Christos Banakos on his ballot... ...

25 Apr 2023 read more
Mass participation in the event of F. Karydas

Mass participation in the event of F. Karydas

Fotis Karyda's event, held in Kifissia, in view of the upcoming elections, was highly successful....

25 Apr 2023 read more
In Chr. Aidonis gathers N. Democracy and Syriza

In Chr. Aidonis gathers N. Democracy and Syriza

Christos Aidonis, candidate for mayor of Pallini, shows momentum but also gathers personalities, ...

25 Apr 2023 read more
I. Tahmatzidis resigned as mayor

I. Tahmatzidis resigned as mayor

  Ioannis Tahmatzidis has officially announced his resignation from the position of mayor...

25 Apr 2023 read more
G. Constantatos received the Golden Cross

G. Constantatos received the Golden Cross

The mayor of Hellinikon - Argyroupoli, Yannis Konstantatos, received the highest honor of the Hol...

25 Apr 2023 read more
G. Patoulis delivered equipment to the Municipality of Zografou

G. Patoulis delivered equipment to the Municipality of Zografou

The Region of Attica delivered four new, modern garbage trucks and 350 brown bins to the municipa...

25 Apr 2023 read more

INTERNATIONAL

Biden is again a candidate for the 2024 presidential elections

Biden is again a candidate for the 2024 presidential elections

US President Joe Biden has officially announced that he will seek a second term in the 2024 presi...

26 Apr 2023 read more

"Bell" of the WHO on the situation in Sudan

The World Health Organization sounded the alarm yesterday regarding Sudan, as a group of militant...

26 Apr 2023 read more
17 Greeks were repatriated from Sudan

17 Greeks were repatriated from Sudan

  The first 17 Greeks freed from Sudan landed on Greek soil yesterday morning. Among them...

26 Apr 2023 read more
Blood test detects 12 different cancers

Blood test detects 12 different cancers

An experimental blood test may be able to detect a dozen different types of cancer with a high de...

20 Apr 2023 read more
India most populous country in 2023

India most populous country in 2023

India will become the world's most populous country by mid-2023, surpassing China, according to e...

20 Apr 2023 read more
Eight defendants are on trial for the death of Diego Maradona

Eight defendants are on trial for the death of Diego Maradona

The investigation into the circumstances under which Maradona took his last breath continues, wit...

20 Apr 2023 read more

ECONOMY

The real salary in Greece in 2022 was reduced by 7.5%

The real salary in Greece in 2022 was reduced by 7.5%

  High inflation has resulted in a reduction in real wages and an increase in the tax bur...

26 Apr 2023 read more
Stop playing

Stop playing "Monopoly" with the lives and deposits of Greeks

  Prime Minister Kyriakos Mitsotakis visited Schimatari, Thebes and Livadia yesterday....

26 Apr 2023 read more
The energy platform for common natural gas markets has started its operation

The energy platform for common natural gas markets has started its operation

  The European Commission has announced that the process that will allow European Union c...

26 Apr 2023 read more
Primary surplus of 3.1 billion euros between January and March 2023

Primary surplus of 3.1 billion euros between January and March 2023

  A primary surplus of 3.079 billion euros was presented by the execution of the budget b...

26 Apr 2023 read more
This year's ENFIA has arrived

This year's ENFIA has arrived

  Over the weekend more than 7 million property owners will receive their ENFIA liquidati...

26 Apr 2023 read more
Professor Giorgos Pagoulatos is the new representative of Greece to the OECD

Professor Giorgos Pagoulatos is the new representative of Greece to the OECD

The position of Permanent Representative in the Permanent Greek Delegation to the Organization fo...

25 Apr 2023 read more
Click to read the Terms of Use - Privacy Policy